Panggunaan tes cepet antigen COVID-19 ing negara-negara Eropa

Wiwit Maret awal taun iki, akeh kita wis urip rada terisolasi, dikarantina, lan ora kaya sadurunge.COVID-19, untaian koronavirus, minangka pandemi global sing mengaruhi negara kayata Italia, Inggris, Amerika Serikat, Spanyol, lan China, lan liya-liyane.
Usaha sawetara negara kanggo alon nyebarake virus, kayata Selandia Baru, luwih kuwat nalika wiwitan wabah tinimbang negara liya, kayata Inggris lan AS.Saiki, sanajan ana penurunan kasus ing umume negara Eropa, kasus wiwit mundhak kanthi cepet.Iki meksa tangan pamrentah kanggo ngetrapake larangan anyar, kayata tutup bar lan restoran, kerja saka omah, lan nyuda interaksi sosial karo wong liya.
Nanging, masalah ing kene yaiku ngerti sapa sing duwe lan sing ora duwe virus.Sanajan upaya awal kanggo ngemot panyebaran kasebut, jumlah kasebut mundhak maneh - utamane amarga sawetara operator asimtomatik (bisa nyebar virus nanging ora ngalami gejala).
Yen panyebaran virus lan introduksi larangan anyar bakal terus, mula kita bakal ngalami musim dingin sing angel, utamane karo flu sing uga ana ing sirkulasi.Dadi, apa sing ditindakake negara-negara kanggo nyegah panyebaran kasebut?
Artikel iki bakal ngrembug tes antigen cepet COVID-19;apa lagi, carane padha digunakake, lan respon saka macem-macem negara Eropah.

Tes antigen cepet COVID-19
Negara-negara kayata Amerika Serikat lan Kanada tuku mayuta-yuta kit tes antigen kanthi cepet, minangka upaya kanggo nguji individu kanthi massal, ngerteni sapa sing duwe lan sing ora duwe virus kanthi cepet kanggo ngemot panyebaran kasebut.
Tes antigen cepet nganalisa protein spesifik sing ana gandhengane karo SARS-COV-2.Tes kasebut ditindakake liwat swab nasopharyngeal (NP) utawa nasal (NS), kanthi asil kasedhiya ing sawetara menit, tinimbang jam utawa dina nalika nggunakake cara liya.
Tes cepet antigen COVID-19 iki kurang sensitif tinimbang tes RT-PCR standar emas, nanging menehi wektu cepet kanggo ngenali infeksi SARS-COV-2 sajrone fase infèksius akut.Kesalahan sing paling umum karo tes antigen kanthi cepet kedadeyan nalika nglumpukake sampel ambegan ndhuwur.Kanggo alasan iki, disaranake duwe profesional kesehatan kanggo ngatur tes kasebut.
Cara tes, kayata tes antigen cepet COVID-19 lagi ditindakake dening macem-macem kabupaten, ora mung ing Amerika Serikat lan Kanada.Contone, ing Swiss, ing endi kasus saya mundhak kanthi cepet, dheweke nimbang ngetrapake tes antigen kanthi cepet ing upaya negoro kanggo ngalahake virus kasebut.Kajaba iku, Jerman wis entuk sangang yuta tes, supaya bisa nyoba kanthi efektif 10% saka kabeh populasi.Yen sukses, kita bisa ndeleng luwih akeh tes sing diprentahake kanthi upaya lengkap kanggo ngatasi virus kasebut.

Ing ngendi tes antigen cepet digunakake?
Kaya sing wis dibahas sadurunge, mupangat utama tes antigen kanthi cepet tinimbang metode tes liyane yaiku wektu asil cepet.Tinimbang ngenteni sawetara jam utawa dina, asil kasedhiya ing menit.Iki nggawe metode tes cocog kanggo macem-macem lingkungan lan kahanan, umpamane, ngidini wong bali kerja, nguji tetanggan kanthi tingkat infeksi sing dhuwur, lan kanthi teori, nguji bagean penting saka populasi negara.
Uga, tes antigen minangka cara screening sing apik sadurunge penerbangan, mlebu lan metu saka macem-macem negara.Tinimbang nempatake wong ing karantina nalika tekan negara anyar, dheweke bisa langsung dites, supaya bisa nerusake urip saben dinane, kajaba, mesthi, dheweke dites positif.

Pendekatan sing beda-beda dening macem-macem negara Eropa
Inggris, kaya negara liya ing Eropa, uga wiwit ngetutake.Miturut artikel saka Guardian, bandara Heathrow saiki nawakake tes antigen kanggo penumpang sing lelungan menyang Hong Kong.Tes kasebut bakal regane £ 80 kanthi asil kasedhiya sajrone sejam.Nanging, tes kasebut kudu diprentahake sadurunge tekan bandara, lan penumpang sing dites positif ora bisa mabur.
Yen cara tes antigen cepet iki efektif ing Heathrow kanggo penerbangan menyang Hong Kong, kita bisa ngarepake iki bakal ditindakake kanggo penerbangan menyang negara liya, bisa uga sing duwe tingkat infeksi sing dhuwur kayata Italia, Spanyol, lan Amerika Serikat.Iki bakal nyuda wektu karantina nalika lelungan ing antarane negara, misahake wong sing tes positif lan negatif, ngemot virus kanthi efektif.
Ing Jerman, Gerard Krause, direktur departemen epidemiologi ing Helmholtz kanggo riset Infeksi nyaranake pasien sing kurang prioritas kudu disaring kanthi tes antigen kanthi cepet, kanthi tes PCR ditinggalake kanggo wong sing nandhang gejala.Cara tes iki ngirit tes sing luwih akurat kanggo wong sing paling butuh, nalika isih nyoba akeh kapasitas umume.
Ing Amerika Serikat, Inggris, lan negara liya, nalika pandhemen pisanan nyerang akeh wong sing seneng lelungan kanthi cepet frustasi amarga proses screening PCR sing alon.Wong kudu karantina sadurunge lan sawise lelungan, lan asil ora kasedhiya ing sawetara kasus nganti sawetara dina.Nanging, kanthi introduksi tes antigen, asil saiki kasedhiya mung 15 menit - nglacak proses kanthi cepet lan ngidini wong bisa nerusake urip saben dinane kanthi gangguan sing sithik.

Nganakke
Tes antigen cepet COVID-19 dadi luwih populer ing saindenging negara Eropa.Ora kaya cara tes liyane, kayata PCR, tes antigen cepet, ngasilake asil sajrone 15 menit, kadhangkala luwih cepet.
Negara-negara kayata Jerman, Swiss, Italia, lan Amerika Serikat wis mrentahake jutaan tes antigen.Cara tes anyar iki digunakake kanggo nyoba alon-alon nyebarake virus, nguji akeh wong kanggo ndeteksi sapa sing kena virus lan sapa sing ora.Kita bakal bisa ndeleng luwih akeh negara ngetutake.
Luwih akeh negara bakal ngetrapake tes antigen cepet COVID-19 ing sawetara wulan sabanjure, bisa uga cara sing efektif kanggo urip karo virus nganti vaksin ditemokake lan diprodhuksi sacara massal.


Wektu kirim: Nov-27-2021