Tes mandiri kanthi tes antigen minangka cara kanggo nyuda SARS-CoV-2

Ing pandemik COVID-19, panyedhiya perawatan kesehatan sing nyukupi kanggo pasien penting kanggo njaga tingkat kematian.Barang medis, utamane personel layanan medis darurat, sing makili baris pertama perang nglawan COVID-19 [1].Ing set-ting pra-rumah sakit, saben pasien kudu dianggep minangka pasien sing duwe potensi infèksius, lan utamane nuduhake barang medis sing kerja ing garis ngarep kanthi risiko infeksi SARS-CoV-2 [2].Ing review sistematis, Bandyopadhyay et al.nliti data saka 152.888 infeksi HCW nuduhake kematian ing tingkat 0,9% [3].Nanging, dheweke uga ngitung mortal-
tingkat 37,2 kematian saben 100 infeksi kanggo petugas kesehatan sing umure luwih saka 70 taun.Rivett et al.sinau 3% sing dites ing klompok screening asimtomatik HCW yaiku SARS-CoV-2 positif [4].Tes sing akurat ngidini identifikasi wong sing mbutuhake perawatan, utawa sing kudu ngasingake awake dhewe kanggo nyegah panyebaran infeksi.Gegayutan karo sing kasebut ing ndhuwur, skrining obat darurat kanthi gejala minimal utawa ora ana gejala minangka pendekatan sing kritis kanggo nglindhungi pasien
lan kabeh staf medis.

NEWS

Gambar 1. Cara maca asil tes.
Kasedhiya tes antigen sing saya tambah ngidini digunakake ing setelan rumah sakit, pra-rumah sakit lan omah.Spesifisitas tes imunologis sing ndeteksi antigen AG mbuktekake infeksi saiki karo virus SARS-CoV-2 [5].Saiki, tes antigen wis diakoni minangka setara karo tes genetik sing ditindakake dening RT-qPCR.Sawetara tes mbutuhake spesimen irung sing bisa diklumpukake nggunakake swab nasal anterior utawa swab mid-turbinate nasal, liyane mbutuhake spesimen saliva.Langkah sabanjure sawise ngumpulake materi biologi nyampur karo cairan buffer.Banjur, sawise nglebokake sawetara tetes (gumantung saka pabrikan tes) saka sampel sing dijupuk kanggo tes, konjugat emas-antibodi dihidrasi lan antigen COVID-19, yen ana ing sampel, bakal sesambungan karo antibodi emas-konjugasi.Kompleks antigen-antibodi-emas bakal pindhah menyang jendela tes nganti Zona Tes, ing ngendi bakal dicekel antibodi sing ora bisa digerakake, nggawe garis jambon sing katon (Assay Band) sing nuduhake asil positif.Kauntungan saka tes antigen cepet, adhedhasar lateral flow immunochromatographic as-says (LFIA), yaiku deteksi jangka pendek, dene kekurangane yaiku sensitivitas sing luwih murah tinimbang RT-qPCR lan kemungkinan entuk asil negatif ing wong sing kena infeksi. karo SARS-CoV-2.Panaliten sing diterbitake ing wiwitan pandemik COVID-19 nuduhake manawa sensitivitas tes cepet generasi pertama sing ndeteksi antigen SARS-CoV-2 ing sampel sing diuji antara 34% nganti 80% [6].Thanks kanggo kamungkinan entuk asil mung sawetara utawa sawetara menit, antigen generasi kaping tes minangka alat diagnostik sing cepet lan tepat, lan saiki efektifitase nganti sensitivitas ≥90% lan spesifisitas ≥97% .Conto tes kasebut yaiku tes cepet antigen COVID-19 (SG Diagnostics, Singapura), instruksi kanggo interpretasi asil ditampilake ing Gambar 1.

Tes antigen uga entuk pangenalan kanggo netepake pasien sing wis siyap ing tahap pra-rumah sakit.Conto panggunaan tes antigen COVID-19 ing tahap perawatan prehospital bisa dadi Layanan Medis Darurat ing Warsaw (Polandia), ing ngendi saben pasien sing dicurigai kena COVID-19 utawa duwe kontak karo pasien kudu diagnosa cepet nggunakake tes, amarga paramedik ngerti apa kudu diangkut menyang rumah sakit khusus kanggo pasien COVID-19 utawa rumah sakit normal [7].Tes antigen cepet kudu digunakake kanggo diagnosa infeksi SARS-CoV-2 sing biasane ana ing pasien sing duwe gejala sajrone 5-7 dina pisanan sawise muncule gejala.Individu sing duwe gejala kanthi asil tes antigen SARS-CoV-2 sing positif kudu dianggep minangka infeksi.Asil negatif saka tes iki mbutuhake verifikasi yen gambar klinis utawa papan epidemiologis sing signifikan nuduhake infeksi COVID-19, amarga asil negatif saka tes antigen ora ngilangi infeksi virus kasebut.

Ringkesan, screening barang obat darurat lan pasien EMS kanthi gejala minimal utawa ora ana gejala minangka pendekatan sing kritis kanggo nglindhungi pasien lan kabeh staf medis.


Wektu kirim: Nov-27-2021